31 januari 2008

Nieuwe freebie!

Jaja, mijn laatste vrije dag en ik heb een vrolijke valentijnsfreebie voor jullie!
Jullie kunnen deze freebie downloaden in de freebie-winkel van Digiscrap.nl (alleen eventjes registreren).

We hebben er tevens een uitdaging aan gekoppeld, dus laat je gemaakte layouts vooral zien bij Digiscrap en dan krijg je er een leuke beloning voor terug.

En dit is wat ik met de kit gemaakt heb:



30 januari 2008

Pixum Fotoboek is binnen!

Zojuist viel het Pixum fotoboek op de mat dat ik vorige week besteld had, binnen 5 werkdagen dus! Ik heb hem snel opengescheurd, want ik was natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat! En... ook dit is een mooi glanzend boek geworden met mooie glanzende pagina's in mooie kleuren.

Maar, wat me gelijk opviel en wat jullie hier ook op de foto kunnen zien, zijn de witte randjes. Gelukkig vind ik het bij deze voorpagina niet storend staan, maar het was zeker niet de bedoeling om er een wit randje omheen te krijgen.

En helaas is hetzelfde bij de binnenpagina's gebeurd, elke keer aan de rechterkant. Want zoals ik al schreef in mijn vorige berichtje, werd de linkerfoto automatisch goed over de volledige pagina verdeeld, terwijl ik de rechter handmatig moest vergroten. En hoewel op het paginavoorbeeld in de software van Pixum geen randje te zien is..... is dat in het boek dus wel het geval.

Dus, tsja.... waar ik bij Fotobuch te veel snijverlies had af en toe, heb ik het hier bij Pixum te weinig... Dit zal volgens mij altijd wel een probleem blijven..... Ik denk dat ik hier toch de klantenservice eens een berichtje over ga sturen.

29 januari 2008

Ballorig

Poeh...wat gaat de tijd toch snel.... De drie weken vliegen voorbij en vrijdag begint voor mij het werkende leven al weer. Ik heb lang niet alles gedaan wat ik wilde doen, maar ben wel lekker uitgerust zodat ik weer fit aan de slag kan gaan!

Vandaag heb ik nog even de tijd genomen om een nieuwe pagina voor het 2007 boek te maken. Ballorig is een van de favoriete uitstapjes van Stan en is hier ook ongeveer om de hoek. Ik heb dan ook genoeg ballorig-materiaal om een heel apart boek van te maken, maar ik heb me ingehouden ;-)

Credits:

Background from Egyptial Combination Paperpack freebie by Centani Designs; Blue Shoes Alpha by Gina Miller; Doodle brush by Scrappicnic; Font: Vivaldi

24 januari 2008

Winterschoonmaak?

Eén van de grootste hobbies van Stan: Schoonmaken. Dat heeft hij in ieder geval niet van zijn moeder ;-). Dit zijn de foto's van februari vorig jaar, maar nog steeds helpt hij graag met poetsen, de vaatwasmachine in- en uitruimen en strijken! Heerlijk, zo'n hulp in de huishouding!

Credits:

Brush from filigree Brush Set 2 by Suzanne C. Walker; Doodle brush by Scrappicnic; Font: Suzanna, Onyx

23 januari 2008

Het fotoboek is populair

Mijn eerste fotoboek is toch wel populair aan het worden :-) en daarom heb ik besloten om er nog eentje af te laten drukken. Toevallig kreeg ik een leuke aanbieding van Pixum in mijn mailbox en ondersteunen zij ook het A4 formaat. Dus vanavond heb ik gelijk even hun software gedownload en mijn pagina's in het boek gezet. Binnen een kwartiertje was ik al klaar!!!

Omdat ik merk dat er onder de digitale scrapbookers (waaronder ikzelf) veel nieuwsgierigheid is over waar je het best kunt afdrukken, zal ik ook even iets uitgebreider ingaan op mijn ervaringen hiermee. En in dit geval dus met Pixum. Hoewel ik nog niets kan zeggen over de kwaliteit van het uiteindelijk boek, kan ik wel vast mijn ervaringen delen met de software.

Opvallend is dat er bij deze software een soort "generator" zit, die zelf op basis van een aantal instellingen het hele boek vult en dat is wel makkelijk. Mijn pagina's kwamen allemaal één voor één in het boek te staan. Helaas niet allemaal in de juiste volgorde, maar die was gelukkig ook eenvoudig aan te passen.

Wat wel een beetje een nadeel was, is dat alleen de linkerpagina maar automatisch bladvullend werd gemaakt. De foto's op de rechterpagina's, moest ik daarom nog handmatig bladvullend maken en daar kon ik ook geen makkelijke functie voor vinden. Ik hoop dus maar dat de witte randjes uitblijven!!!!

Gelukkig bestond er ook de mogelijkheid om een foto over twee pagina's heen te laten lopen. Die mogelijkheid miste ik bij het Kruidvat en daar heb ik toen enorm moeten puzzelen om het
voorelkaar te krijgen.

Wat ik ook opvallend vond was het voorbeeld op het scherm. Dat zag er haarscherp uit. Hier had ik wat problemen mee bij het Kruidvat en bij Fotobuch, waardoor ik soms aan de kwaliteit van de pagina ging twijfelen.

Alle pagina's zijn verstuurd en nu is het even wachten op de postbode! Ik hoop hem volgende week in huis te hebben, dus dan kan ik ook wat vertellen over de kwaliteit en wat fotootjes laten zien!

Als jullie nog vragen hebben, stel ze gerust!!!

21 januari 2008

Alweer een uitdaging/challenge?????

Ja hoor, ik heb de smaak te pakken :-)
Nog een layout gemaakt voor een uitdaging om een leuke winterse freebie te gebruiken: De Spatter Minikit II van Anita van Centani Designs. Deze kun je gratis downloaden in de freebie-winkel van Digiscrap.

En dit is de lay-out die ik er mee gemaakt heb:



Credits:

Background and elements from Spatter Minikit by CentaniDesigns; Overlay from scrapstreet swirls overlays; Font: Zekton Free

19 januari 2008

Template Challenge

Nu ik (nog eventjes) alle tijd heb, heb ik weer eens mee gedaan aan een challenge! Fryske heeft een hele leuke op haar blog staan. Een template met ruimte voor meerder foto's, maar je mag maar één foto gebruiken (en daar verschillende stukjes uit knippen...). Hier is mijn invulling van de template:

Credits:

Template by Fryske's Digiscrap Design; Background from Royal Minikit by me; Stars by Rhonna Farrer (December free pea kit); Ribbon from "In the Shade of the Woods - Add on" by Mira Designs; Font: Colour me purple, Present-Normal

17 januari 2008

3e verjaardag

Stan wordt al weer bijna 4 jaar en dat leek me een goed moment om de verjaardagspagina's van vorig jaar eventjes af te maken!

Credits:

Backgroundpapers from Warm and Snuggley papers by Tabby Lewis Designs; Stitches from stiching sampler by Tahera; Swirls from ad challenge by Dana Zarling at Designer Digitals; Frame from "frame it freebie" van Nina Scraps Designs; Tags and staples from Be Neutral Freebie Add-on by Eva Kipler Designs; Font: Note this

13 januari 2008

Drie weken vakantie en een Alpha Freebie

Ja, jullie lezen het goed....Ik heb nu drie weken vakantie! Afgelopen week heb ik mijn laatste werkdag gehad bij mijn huidige werkgever en 1 februari begin ik pas bij een nieuwe! En.... wat ga ik in die weken doen? Vooral genieten van de vrije tijd en ik hoop natuurlijk veel te scrappen en leuke freebies te gaan maken, want dat laatste werkt ook verslavend kan ik jullie vertellen!
Ik heb namelijk vandaag een nieuw Alpha gemaakt, appeltjesgroen:


Deze freebie is te verkrijgen in de freebie-winkel van Digiscrap. Wel even registreren! En voor deze LO heb ik hem zelf al gebruikt:

Credits:

Template by Silvia Albert (Pippi); Backgroundpaper and elements from Paradisiak kit created by Fanette; Blue papers from softly autumn paperpack created by Ellie Lash (Sugar Snap Scraps); Apple Green Alpha made by Nikkie Scrap; Font: Mariah

08 januari 2008

Het Fotoboek!

En dan nu de foto's van mijn eerste echte fotoboek!!!! Voordat ik zelf iets ging laten afdrukken was ik erg nieuwsgierig hoe het er uit zou zien en wat de ervaringen van anderen waren met de verschillende leveranciers. Ik kon helaas niet zoveel praktijkvoorbeelden vinden in de scrapwereld. Dus misschien hebben jullie hier wat aan.
Deze (het jaarboek van 2006 voor Stan) heb ik laten afdrukken bij http://www.fotobuch.de/ omdat ik heeeel lang geleden al gekozen had voor hun "classic" formaat en deze maten bij de anderen niet echt terug kon vinden. Nu zag ik laatst dat http://www.myphotobook.nl/ precies hetzelfde formaat had. Daar laat ik de volgende dus afdrukken (maar dat kan nog wel even duren :-( ...).
Zie hieronder het resultaat. Ik ben er ontzettend blij mee en hij staat nu netjes in de kast te wachten tot Stan het huis uit gaat (en tussendoor laat ik hem natuurlijk ongevraagd aan iedereen zien!!!!). Er zijn echter wel een aantal dingetjes die ik nu geleerd heb en waar ik volgende keer dus beter op moet letten. Het belangrijkste is toch wel de rand van de pagina. Er is een klein deel van de rand waarvan je van te voren niet weet waar er precies gesneden gaat worden. Dit is heel vervelend als er teksten of andere essentiële onderdelen van je pagina op het randje zitten. Ik hou nu dus in het vervolg meer ruimte aan de randen om die speling te houden.

Als jullie nog vragen hebben, stel ze gerust!!


05 januari 2008

Nieuwe layout en een freebie

Nu ik weer helemaal uitgerust ben teruggekomen van vakantie, is het tijd om weer een berichtje voor jullie achter te laten!
Het belangrijkste nieuws dat ik voor jullie heb is dat mijn fotoboek is binnengekomen, het projectje waar ik bijna een jaar mee bezig ben geweest! Hij is echt geweldig (tuurlijk....het had altijd beter gekund, maar ja dan was ik weer een jaar verder geweest). Ik heb er nog geen foto's van gemaakt, maar zal jullie binnenkort het een en ander laten zien. Tijdens de vakantie ben ik met een nieuw boek gestart. De foto's van 2007. Hier het resultaat van een dubbele pagina van de vakantie (kroon is gemaakt tijdens een bezoekje aan kasteel Hoensbroek):


En...ongelofelijk maar waar.....ik heb zelfs een kleine kit voor jullie gemaakt!!!! Deze Royal Minikit freebie is verkrijgbaar in de freebie winkel van Digiscrap.nl. Even registreren en je kunt de winkel binnen om deze en andere freebies te downloaden.

Veel plezier ermee en ik ben erg benieuwd naar jullie LO's met deze kit!

01 januari 2008